Många djur finns det i Sandells hage...

Att jag är en Nova Scotia DUCK Tolling Retriever förpliktigar - här är jag med min första egna anka!!

"Det är viktigt att känna till sina rötter Nisse", sa Matte samtidigt som hon stack en ytterst tuggvänlig gul anka i munnen på mig. Mån det, tänke jag, men fattade ärligt talat inte vad hon talade om. Rötter?? Det måste ha något med hennes jobb att göra: Trädgårdsingenjörer måste ju gilla sånt, ju fler desto bättre tycks det så länge det inte rör sig om rotogräs =/
"Jo, ser du Nisse, du är en Nova Scotia DUCK Tolling Retriever, så detta - varsågod - är din Första Anka" Hmmm, jag har ju inte varit här så länge, knappt en vecka, och jag har nästan precis fattat att "Nisse", det är jag det. Innan jag blivit en glimt i min Mattes ögon så hette jag Strimma, ett kort tag Palme (det var tänkt att blidka Husse...), och nu Duck??! Jag har redan berättat att hon ÄR glömsk men detta verkar ju mer än lovligt förvirrande...

Här finns fler konstiga djur i den här familjen som i rimlighetens namn borde vara mina halvsyskon? De som är mest lika mig, för de har i alla fall fyra ben vardera, är Ola och Per. De badar hela dagarna och det, förklarade Matte, beror på att de är vattenskörldpaddor. Tyvärr får jag inte leka med dem för Matte är lite rädd om akvariet. Synd, för jag tycker att de där sköldarna ser väl så tuggvänliga ut som min sladdriga Anka!?!!

Mina andra två halvsyskon liknar mer Anka än mig, Bebbe & Billie, två små fjäderhögar som sitter förskansade i en stor bur. Undulater, säger Matte. Konstigt namn - undrar om de är lata? Matte brukar kalla mig Lathund (se där, ytterligare ett namn till samlingarna) bara för att jag har så bråttom in när jag har kissat.

Sen har jag ju...Mitt första möte med STELLA...STELLA, min nästan riktiga storasyster. Hon är en Dansksvensk gårdshund men det syns nästan inte på bilden eftersom Matte just hade förärat henne en hemstickad tröja eftersom hon alltid är så frusen av sig. Vi har min Elinmatte gemensam, men Stella har en annan Husse som heter Tobbe som bara bor här med Elin ibland.

Nu har jag spring i benen och känner att jag måste trimma Matte lite. Tills jag hör av mig igen kan ni fundera på VEM som gav mig potatismos idag....

Morgonstund har guld i mund.

Godmorgon!
Inatt har jag soviit som lilla stocken. Ända tills klockan ringde faktiskt. Eller ... Lite hicka hade jag ju förstås, men det gick snabbt över. Jag tror knappt att matte märkte något. Eller så låtsades hon sova fastän att jag kröp upp mitt i hennes ansikte. Lite sympatigull hade ju faktiskt inte skadat.
Idag ska jag bara ta det lugnt med min lillmatte Anna. Hon har inte sovit lika gott som jag inatt och är därför tröttast i världen. Dessutom har hon ont i magen, så jag planerar att lägga mig som en liten värmedyna på hennes mage. Som grädden på moset har hon lovat mig en lite längre runda idag - Nu ska det utforskas!!Jag gillar mina mattar (Och min husse, såklart!), men de gör så konstiga saker. Typ sätter mig framför datorn och vill att jag ska se söt ut. Jag menar ... jag är väl alltid söt?
Nu ska jag fortsätta gnaga på äggkartongen som matte gav mig häromdan.

Puss&kram!!
/Nisse.

PS. Jag har förresten förklarat krig mot den stora, mystiska bollen som rullar omkring här hemma. (Lillmatte brukar mest hojta efter mig: "Akta pilatesbolleeeeen!", men jag förstår inte vad det betyder. Vad är det?)


Flyttlasset gick idag!


Idag flyttade jag till Trelleborg By The Sea och gissa om jag är förvånad?!! Sydkusten och Palmernas Stad - VAD GÖR PERMAFROSTEN  H Ä R ????? Trodde i min valpiga enfald att jag skulle få se grönt gräs, som jag bara hört talas om, men jag misstänker nu att det bara rör sig om en skröna. Marken ÄR vit och kall och det är bara så det är. Men Matte och resten av gänget här är åtminstone varma och det är vackert så!Jag heter Nisse förresten och jag är Hund här hos Sandells. Jag flyttade som sagt hit idag så än så länge kan jag inte säga att jag vant mig vid dem, Sandells alltså... L i t e  märkliga verkar de så nog ser det lovande ut inför framtiden. Att jag var välkommen hit tog jag ju för givet eftersom hela världen firade min ankomst med fyrverkerier och Helgdag den dag jag såg världens ljus genom mina oöppnade ögon. Att fylla år den 1 januari är toppen för precis ALLA är lediga när jag kommer att ha mina kalas - vilken grej!!

Hon som är Flockledare här, min nya Matte, heter Angela och hon är en ganska glömsk typ. Eller ja...MYCKET glömsk tycker jag, eftersom hon glömde sin fina kamera på jobbet igår... Man hade ju hoppats på en något fullständigare dokumentation typ "Nisse stiger ur bilen", "Nisses första steg genom grinden", "Nisse kissar" osv, men jag är fullständigt övertygad om att det så småningom kommer att finnas fler bilder på mig än på alla hennes lignoser sammanlagt. Så det så!

Att matte är Matte framgår av att hon klickar när jag tittar på henne. Och klickar hon så får jag godis. Jag tycker om godis för godis är gott. ALLT är gott, även min mat som Matte ger mig som godis. Matte tror att jag tror att det är Godis - men jag vet att det är Mat fast gott som godis då... Jag låter henne tro att hon vet mer än jag för jag vet ju hur det förhåller sig!!

Nu är jag trött och Matte också - hon som aldrig bloggat förut. Å andra sidan har hon inte haft en Tollare som jag heller!!
NattiNatti
/Nisse


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0